Nieuws

Gemeenteraad op werkbezoek bij Kairos en Goed voor Goed

Op donderdagavond 23 maart brachten leden van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan maatschappelijke opvang Kairos in Dirksland en kringloopwinkel Goed voor Goed in Sommelsdijk. Het thema voor deze avond was de gezamenlijke aanpak tegen verslavingsproblematiek op Goeree-Overflakkee.

Het raadsbezoek startte bij Kairos
In het pand aan de Voorstraat in Dirksland biedt men een begeleid wonen-programma voor kwetsbare (jong)volwassenen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. De raadsleden namen, verdeeld over meerdere sessies, plaats in de keuken en in de woonkamer. Directeur Bjørn Noordzij vertelde gedreven over wat zij doen, hoe ze het doen, waar uitdagingen liggen, maar vooral ook over hoe mooi en dankbaar het werk is wat ze doen. Meis Broeders, Regisseur Integrale Aanpak Verslavingsproblematiek (IAV) op Goeree-Overflakkee, nam de raad mee in de stappen die zijn gezet en die verder in 2023 nog gemaakt gaan worden.

Later op de avond werd de raad ontvangen bij Goed voor Goed
In het nieuwe, grote pand aan de Gerard Walschapstraat gaf directeur Joost van Welsenis een rondleiding en werd door hem en een aantal medewerkers enthousiast verteld over het werk wat ze doen. Hierna werd – verdeeld over 2 sessies – dieper ingegaan op de cijfers van het middelengebruik op Goeree-Overflakkee. Patrick Leenen, strategisch adviseur binnen IAV, toetste de cijfers bij de raadsleden en legde een aantal stellingen voor. Projectleider Opgroeien in een Kansrijke Omgeving (OKO) Ferry de Koning ging met de raadsleden in gesprek over de opgehaalde data onder jongeren op Goeree-Overflakkee en hoe daar binnen OKO mee aan de slag wordt gegaan. De raad stemde een jaar geleden in met deze uit IJsland afkomstige, wetenschappelijk onderbouwde preventieaanpak onder jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.

De raadsleden kunnen terugkijken op een bevlogen avond vol informatie
Naast de reguliere raadsbijeenkomsten worden van tijd tot tijd werkbezoeken voor de raadsleden georganiseerd. De datum voor het volgende werkbezoek van de gemeenteraad is nog niet bekend.