Nieuws

Meer weten over pubers en alcohol? Meld je aan voor de Nationale Ouderavond NIX18

Als ouder kan het een uitdaging zijn om je puber tegen alcohol te beschermen. Hoe kun je dat vaak lastige gesprek het beste met ze voeren? Om ouders op weg te helpen organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) samen met partners de online en gratis Nationale Ouderavond NIX18. Maandag 2 oktober vanaf 20.00 uur kom je als ouder meer te weten over het puberbrein, uitgelegd door professor dokter Erik Scherder, en krijg je concrete tips om het gesprek over alcohol thuis te voeren.

De beste boodschap voor pubers is: geen alcohol onder de 18. Tijdens de Nationale Ouderavond NIX18 ontdek je waarom én hoe je daar het gesprek over kunt voeren met je puber. Wanneer voer je het gesprek? Wat doe je als andere ouders het wel oké vinden? En is het verstandig om je puber thuis al kennis te laten maken met alcohol?

Tips over het puberbrein

Hersenwetenschapper Erik Scherder neemt ouders mee in de werking van het puberbrein en Ninette van Hasselt van het Trimbos-instituut geeft handige tips aan ouders. Dit doen ze onder leiding van de ouderexperts van Tis Hier Geen Hotel. Deelnemers kunnen ook luisteren naar de ervaringen van andere ouders over hoe zíj dit onderwerp aanpakken. Want alleen al zien dat andere ouders óók worstelen met dit onderwerp, kan al fijn zijn.

Aanmelden voor de Nationale Ouderavond NIX18 kan binnenkort. Schrijf 2 oktober (20.00 uur) vast in je agenda en houd nix18.nl in de gaten.