Nieuws

Roken is uit, gezondheid is in!

Het is voorjaar. De tijd van het jaar waarin mensen weer meer naar buiten gaan en in beweging komen. En waarom kies je niet meteen voor een doel dat niet alleen jou, maar ook anderen ten goede komt? Stoppen met roken! Of, nóg beter, begin er niet aan! Ruim 90% van de mensen die begon met roken geeft aan dat ze hiervan spijt hebben.

Ja, roken is slecht voor je. Jaarlijks overlijden ruim 19.000 mensen als gevolg van roken. Maar het is niet alleen slecht voor je eigen gezondheid, het heeft ook een negatieve invloed op de mensen om je heen. Roken is niet alleen vies, het is ook egoïstisch. Door te roken verziek je de lucht voor anderen en maak je het voor hen moeilijker om gezond te blijven. Regelmatig meeroken vergroot de kans op longkanker met 20% tot 30%. Dit geldt ook voor vapen.

Gezondere toekomst

Hulpverleners hebben als taak jongeren en volwassenen te helpen om te stoppen met roken en hen bewust te maken van de impact die het heeft op henzelf en de mensen om hen heen. Het gaat niet alleen om de gezondheidsrisico’s, maar ook om de sociale aspecten. Welke sociale aspecten zijn dit dan? Want hierna geef je weer een gezondheidsargument. Stoppen met roken betekent een gezondere toekomst voor jou en de mensen om je heen.

Dus laten we jongeren en volwassenen aanmoedigen de stap te zetten. Het is niet makkelijk, maar het is zeker de moeite waard. Laten we ons concentreren op de voordelen van rookvrij. Niet alleen voor onze eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van anderen. Laten we ons doel voor dit jaar stellen om gezond te blijven en onze omgeving niet te schaden. Laten we samen een gezonde en duurzame toekomst creëren!